Search Site

JCB

JCB

JCB is een bedrijf dat vrijwel iedereen kent van machines die gebruikt worden voor sloopwerkzaamheden, landbouw en constructie.  JCB behoort wereldwijd tot de grootste producenten van machines voor grondverzet. In het assortiment bevinden zich zo'n 300 verschillende soorten machines. Optimaal rendement van de machines wordt bereikt door een goed bandenmanagement: afhankelijk van het type machine en de werkzaamheden, de beste banden selecteren.

Banden voor JCB machines

Maasland Banden is al bijna 20 jaar internationaal een begrip op het gebied van OTR banden. De kennis die wij in de afgelopen decennia hebben opgebouwd, passen wij toe om voor uw machine de meest geschikte banden te leveren voor de bouw, bij infrastructurele werken en in de mijnbouw.

Banden voor JCB machines zijn veelal uit voorraad leverbaar om direct in te kunnen spelen op de behoefte. Maasland Banden levert banden voor de volgende  machines:

  • Knikgestuurde dumptrucks
  • Graaf-laadcombinaties
  • Motorgraders
  • Off-highway dumptrucks
  • Wielladers

jcb backhoe loader

Bij de keuze van banden is het belangrijk om goed na te denken over het type machine, het gewicht, het terrein en de werkomstandigheden.

Bedrijfsgeschiedenis

JCB is in 1945 in Engeland opgericht door J. C. Bamford. Door de vraag naar meer grondverzet- en bouwmachines tijdens de wederopbouw na de tweede wereldoorlog groeide het bedrijf zeer snel en tegenwoordig worden de machines gebruikt voor de bouw, infrastructurele werken, landbouw en in de mijnbouw. JCB is de uitvinder van de backhoe loader. Het logo van JCB is één van de bekendste logo's wereldwijd.

Tegenwoordig zijn de machines in 150 landen te koop en zijn er 10.000 medewerkers op 4 continenten en is het wereldleider in graaflaadcombinaties en verreikers.

Wielladers (Loaders)

Wielladers van JCB staan bekend om hun power en performance: het verplaatsen van meer materiaal én gebruik van minder brandstof. Door toenemende zorgen over het milieu, zijn de nieuwste wielladers ontwikkeld met zorg voor mens en mileu.  Een shovel kan altijd worden gebruikt in tal van toepassingen zoals het transport van gestapelde (bouw)stoffen zoals zand of stenen te verplaatsen. Wielladers zijn beschikbaar in verschillende gewichtsklassen.

Bij de keuze van banden is het belangrijk om goed na te denken over het type wiellader, het gewicht van de wiellader, de capaciteit van de bucket en de intensiteit van werkzaamheden. Afhankelijk van de werkomstandigheden kan er worden gekozen voor bijvoorbeeld luchtbanden bij grondverzet of volrubberbanden in de industrie.

Off-highway Dump Trucks

Off-highway Dumpers zijn ontwikkeld om grote hoeveelheden (grond)stoffen en materiaal in bulk te verplaatsen bijvoorbeeld in mijnen of groeven. De laatste jaren hebben ze veel geïnvesteerd in technologische ontwikkelingen zodat sommige dumptrucks nu tot 100 ton en meer kunnen transporteren.

Dumpers van Komatsu zijn ontwikkeld met als uitgangspunt enerzijds maximale efficiëntie en anderzijds met het streven om de "kosten per ton gewicht" te minimaliseren.  Daarbij hoort een goed bandenmanagement: de juiste banden voor de juiste machines en werkzaamheden.

Articulated Dump Trucks

Dumper Trucks zijn ontwikkeld om grote hoeveelheden (grond)stoffen en materiaal in bulk te verplaatsen bijvoorbeeld in mijnen of groeven. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Dumpers van Komatsu zijn ontwikkeld met als uitgangspunt enerzijds maximale efficiëntie en anderzijds met het streven om de "kosten per ton gewicht" te minimaliseren.  Daarbij hoort een goed bandenmanagement!

Graafmachine op banden

JCB bandenkranen zijn ideaal voor taken in de wegenbouw tot verwerkingstaken op diverse terreinen. Deze graafmachines staan bekend om hun mobiliteit, snelheid en duurzaamheid. Afhankelijk van het type graafmachine kan gekozen worden uit diverse opties voor banden.

Telescopic Handler / Verreiker

JCB introduceerde het verreiker concept in 1977. JCB Verreikers kunnen vanwege hun grote draagkracht en wendbaarheid niet alleen gebruikt worden op bouwplaatsen, maar kunnen ook uitstekend dienst bewijzen in een industriële omgeving. Verreikers zijn beschikbaar in 30 verschillende modellen, met een hefhoogte (tot) 17 meter en laadvermogens van 4,1 ton.

Afhankelijk van de werkzaamheden zijn er diverse banden beschikbaar.

Graaf-laadcombinaties (Graaflaadmachines)

jcb backhoe loader

JCB heeft in 1953 de graaflaadmachine uitgevonden.  Graaflaadmachines worden voor allerlei toepassingen gebruikt op plaatsen die onbereikbaar zijn voor grote machines in de bouw, sloopwerkzaamheden, opgravingen, in de groenvoorziening en opbreken/asfalteren. Wereldwijd is bijna de helft van alle graaflaadmachines  geproduceerd door JCB.  Afhankelijk van het type graafmachine en werkzaamheden zijn diverse soorten banden geschikt.

Vragen ?

Het deskundig internationaal team van Maasland Banden voorziet u in advies over de beste band voor uw JCB machines.

Wij spreken de volgende talen:

  • ✔ Nederlands
  • ✔ Englisch
  • ✔ Français
  • ✔ Deutsch
  • ✔ Russian

Neem direct contact op met één van onze deskundigen via

telefoon: 089.65.68.33

email: sales@maaslandbanden.be