Search Site

Liebherr

Liebherr

Het totale aanbod van Liebherr machines omvat o.a.  machines voor constructie (weg- en waterbouw), miijnen, mobiele kranen en havenkranen. Het maximale rendement wordt, naast de specifieke eigenschappen van de machines, bereikt door een goed bandenmanagement: de juiste banden voor de juiste machine en de juiste werkzaamheden.

Banden voor Liebherr machines

Maasland Banden is al bijna 20 jaar internationaal een begrip op het gebied van OTR, industrie en havenbanden. De kennis die wij in de afgelopen decennia hebben opgebouwd, passen wij toe om voor uw Liebherr machine de meest geschikte banden te leveren.

Voor machines (op banden) voor weg-, water- en mijnbouw en gebruik voor maritieme toepasingen, zijn banden uit voorraad leverbaar om direct in te kunnen spelen op de actuele behoefte. Maasland Banden levert banden voor de volgende Liebherr  machines:

 • articulated trucks (knikgestuurde dumptrucks)
 • dump trucks
 • wheel loaders (wielladers)
 • wheel excavators (graafmachines op banden)
 • telescopic handlers
 • reach stacker
 • straddle carriers

Bij de keuze van banden is het belangrijk om goed na te denken over het type machine, het gewicht, het terrein en de werkomstandigheden.

Maasland Banden biedt de volgende zekerheden:

 • ✔ 10.000 banden uit voorraad leverbaar
 • ✔ Bijna 20 jaar specialist in België, Europa en ver daarbuiten
 • ✔ Compleet OTR bandenmanagement: totaal advies en totaal service
 • ✔ In-house herstellen van grondverzetbanden
 • ✔ 20.000 m2 servicecenter en warehousing
 • ✔ 2 uur service op uw locatie
 • ✔ Montage ter plaatse mogelijk
 • ✔ Nabij logistieke knooppunten E13/E314
 • ✔ Focus op veiligheid, duurzaamheid en productiviteit
 • ✔ Wereldwijde levering

Liebherr Bedrijfsgeschiedenis

Hans Liebherr is de uitvinder van de mobiele torenkraan. In 1949 begon hij met de productie van betaalbare torenkranen. Tegenwoordig is dit bedrijf wereldwijd vertegenwoordigd als constructeur die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en uitvoering van bouwvoertuigen (zoals graafmachines, shovels, knikdumpers), werktuigmachines en uiteraard hijskranen en telescoopkranen.

Wereldwijd zijn er zo'n 130 bedrijven onder dezelfde vlag actief. Tegenwoordig wordt dit familiebedrijf nog steeds bestuurd door de nazaten van Hans Liebherr.

liebherr wiellader

Wielladers (Loaders)

Wielladers worden gebruikt om gestapelde (bouw)stoffen zoals zand of stenen te verplaatsen naar bijvoorbeeld een dumper. Ook worden ze veel gebruikt in de reguliere industrie en recycling. De laadruimte bevindt zich voor de cabine. Een wiellader heeft in tegenstelling tot een bulldozer vaak gewone wielen, waardoor ze zowel op zand-, bouw- en mijngronden alsook op bestraat terrein prima uit de voeten kunnen.  Wielladers zijn beschikbaar in verschillende gewichtsklassen en maten, van compact tot XPower. De voornaamste kenmerken van de grotere XPower wielladers zijn efficiëntie, ergonomie en milieuvriendelijkheid.

Bij de keuze van banden is het belangrijk om goed na te denken over het type wiellader, het gewicht van de wiellader, de capaciteit van de bucket en de intensiteit van werkzaamheden. Afhankelijk van de werkomstandigheden kan er worden gekozen voor bijvoorbeeld luchtbanden bij grondverzet of volrubberbanden in de industrie. Maasland Banden heeft onder andere ook banden voor Liebherr wielladers.

Dump Trucks

Dumper Trucks zijn ontwikkeld om grote hoeveelheden (grond)stoffen en materiaal in bulk te verplaatsen bijvoorbeeld in mijnen of groeven. De door Liebherr gebouwde knikdumpers zijn ontwikkeld voor maximale efficiëntie en betrouwbaarheid.

De inrichting van het productieproces waarborgt een constante hoge kwaliteit en een lange levensduur van knikdumpers.  Daarbij hoort een goed bandenmanagement: de juiste banden voor de juiste Liebherr dumptrucks en werkzaamheden.

Graafmachine op banden

Liebherr heeft ruime ervaring met graafmachines voor in de mijnbouw, maar heeft daarnaast ook een groot aanbod aan graafmachines op wielen.  Afhankelijk van het type graafmachine kan gekozen worden uit diverse opties voor banden.

Reachstackers

Liebherr reachstackers zijn zeer gewild in de maritieme sector en profiteren van jarenlange ontwikkeling en gebruikerservaring met als resultaat een grote stabiliteit en een groot verticaal hefvermogen. Kenmerkend is de gebogen telescoop. Een reach stacker van Liebherr kan, voorzien van de juiste banden, uitstekend uit de voeten op een haventerrein.

Telescopic Handler / Verreiker

Liebherr Telescopic Handlers kunnen vanwege hun grote draagkracht en wendbaarheid niet alleen gebruikt worden op bouwplaatsen, maar kunnen ook uitstekend dienst bewijzen in een industriële omgeving. Liebherr levert verreikers in drie varianten, met een reikhoogte van 7 meter en laadvermogens van 3,2 tot 4,1 ton.

Afhankelijk van de werkzaamheden zijn er diverse banden beschikbaar.

Straddle Cariers

Liebherr Straddle carriers voor gebruik in havens zorgen voor goede containerafhandeling, hoge productiviteit en betrouwbaarheid. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk en gebruiken ze weinig brandstof. De straddle carriers worden gebouwd in twee standaardhoogten: drie containers hoog (1 boven 2) en vier containters hoog (1 boven 3). Een straddle carrier heeft acht banden. De meest geschikte banden voor Liebherr straddle carriers zijn.

Vraag het de experts

Het deskundig internationaal team van Maasland Banden voorziet u in advies over de beste band voor uw Liebherr machines.

Wij spreken de volgende talen:

 • ✔ Nederlands
 • ✔ Englisch
 • ✔ Français
 • ✔ Deutsch
 • ✔ Russian

 

Neem direct contact op met één van onze deskundigen via

telefoon: 089.65.68.33

email: sales@maaslandbanden.be