Search Site

Special Projects

De afgelopen 20 jaar heeft Maasland Banden 'maatwerk' oplossingen geleverd aan klanten in België, Europa én wereldwijd. Op deze pagina staat een overzicht van diverse projecten waar de individuele wensen van de klant moeiteloos konden worden ingevuld met de expertise van Maasland Banden.

Restauratie Caterpillar 988 Shovel

restauration of caterpillar
restauration of caterpillar
restauration of caterpillar
restauration of caterpillar

Een klassieke Caterpillar 988 is onlangs door een bevlogen liefhebber in 5 jaar tijd gerestaureerd en in de originele staat teruggebracht. Bij dit klassieke voertuig horen uiteraard de originele Michelin XR banden. Na een intensieve wereldwijde zoektocht, waarbij wij diverse locaties persoonlijk hebben bezocht, hebben wij in Spanje een set mooie, gebruikte maar technisch gezonde Michelin XR banden gevonden en opgehaald. Deze banden hebben wij naar onze werkplaats in België getransporteerd en aldaar deze klassieke Caterpillar 988 van 'nieuwe' banden voorzien.

 

24.00R35 A-merken

Het (snel) leveren van banden in de maat 24.00R35 van A-Merken is altijd mogelijk vanuit onze eigen voorraad in Dilsen-Stokkem

 

27.00R49 in A-merken

Het (snel) leveren van banden in de maat 27.00R49 van A-Merken is altijd mogelijk vanuit onze eigen voorraad in Dilsen-Stokkem.

24.00R35 banden cementfabriek

De Komatsu dumpers van Heidelbergcement hebben wij een voorzien van nieuwe 24.00R35 banden, zodat de dumpers weer volop en zonder oponthoud mee kunnen draaien in de productie.Ontginning "Inden" NRW Duitsland

Maasland Banden is betrokken bij het grootste mijnbouw / bruinkool/ ontginningsproject van Duitsland te NRW.Grensmaas Project

Het "project Grensmaas" is het grootste rivierproject in uitvoering in Nederland. De werkzaamheden (met veel grondverzet) strekken zich uit over een traject van 43 kilometer in Zuid-Limburg, tussen Maastricht en Echt-Susteren. Maasland Banden heeft meerdere OTR banden van diverse Caterpillar en Volvo CE dumpers vervangen zodat de werkzaamheden aan het project zonder oponthoud konden worden voortgezet.36 Dumper Banden Vervangen

Maasland Banden heeft één van haar klanten op locatie voorzien van 36 dumper banden voor haar machines, zodat de dagelijkse werkzaamheden zonder oponthoud konden worden voortgezet.

 Volrubberbanden Oostenrijk

Een internationale klant in in Oostenrijk (actief in recycling) heeft het machinepark voorzien van nieuwe volrubberbanden van Maasland Banden.

 OTR banden voor klant UAE

Voor een klant in de UAE hebben wij de in Europa gekochte Komatsu WA600 machines, vóór de verscheping vanuit België naar UAE voorzien van 35/65R33 banden (met behulp van onze mobiele montage unit op locatie) zodat deze machines bedrijfsklaar in UAE in ontvangst konden worden genomen.