Search Site

Volvo Constrution Equipment

Volvo Constrution Equipment (CE) is fabrikant van zo'n van zo'n 150 verschillende types bouwmachines en werktuigen, waaronder knikdumpers, wielladers, graders en graafmachines. Volvo CE staat bekend als een van 's werelds leidinggevende producenten van heavy equipment machines.

Banden voor Volvo Construction Equipment

Voor  machines die gebruikt worden in weg- water mijnbouw en industrie, zijn banden uit voorraad leverbaar. Snelle levering voorkomt onnodige stilstand van de machines. Maasland Banden levert banden voor de volgende  Volvo CE machines:

 • - Dumptrucks
 • - Wielladers
 • - Graafmachines op wielen

volvo dump truck
foto: Volvo wiellader met nieuwe banden geleverd door Maasland Banden

Zekerheden van Maasland Banden

 • ✔ Bijna 20 jaar Specialist in België, Europa en ver daarbuiten
 • ✔ Compleet OTR Bandenmanagement: Totaal Advies en Totaal Service
 • ✔ In-house Herstellen van grondverzetbanden
 • ✔ 20.000 m2 servicecenter en warehousing
 • ✔ 2 uur service op uw locatie
 • ✔ Montage ter plaatse mogelijk
 • ✔ Nabij logistieke knooppunten E13/E314

Direct Advies

Het deskundig internationaal team van Maasland Banden voorziet u in advies over de beste band voor uw Volvo CE machines. Voor vragen over de nieuwste machines of over oudere modellen, het ervaren team staat altijd voor u klaar.

Wij spreken de volgende talen:

 • ✔ Nederlands
 • ✔ Englisch
 • ✔ Français
 • ✔ Deutsch
 • ✔ Russian

Neem direct contact op met één van onze deskundigen via

telefoon: 089.65.68.33

email: sales@maaslandbanden.be

Wielladers

Volvo Wielladers worden gebruikt voor de handling van stenen en materialen tot weg- en waterbouw, recycling, afvalverwerking, houtopslag en landbouw,graafwerk te verrichten en materiaal te verzetten. De laadruimte bevindt zich voor de cabine. Een wiellader heeft in tegenstelling tot een bulldozer vaak gewone wielen, waardoor ze zowel op zand- bouw- en mijngronden als ook op bestraat terrein prima uit de voeten kunnen. 

Bij de keuze van banden voor Volvo wielladers is het belangrijk om goed na te denken over het type wiellader, het gewicht van de wiellader en de werkzaamheden. Afhankelijk van de werkomstandigheden kan er bij wielladers worden gekozen voor luchtbanden bij grondverzet of volrubberbanden in de industrie:

Dumpers

Volvo Construction Equipment heeft in de jaren 50 de 'dumper' uitgevonden. Dumpers worden ingezet onder de zwaarste omstandigheden, terreinen en toepassingen: de winning van gesteente, mijn- en tunnelbouw tot grondverzet, materiaalhandling en afvalverwerking,. Wereld is dit bedrijf nog steeds de onbetwiste leider op het gebied van dumpertransport in de zwaarste omstandigheden, terreinen en toepassingen.

Bij de werkzaamheden is het kiezen van de juiste banden voor Volvo dumpers van groot belang. Of het nu gaat om de grondverzet, winning van gesteente, mijn- en tunnelbouw, materialshandling en afvalverwerking, de ervaren deskundigen van Maasland Banden denken mee.

mounting volvo dump truck

Maasland Banden monteert nieuwe banden op locatie.

Graafmachine op wielen

Volvo graafmachines op wielen zijn er voor toepassingen variërend van wegenbouw, algemene bouw- en onderhoudsprojecten  tot afvalverwerking, recycling, landschapsarchitectuur en de aanleg van nutsvoorzieningen. Maasland Banden heeft voor alle werkzaamheden de juiste banden beschikbaar:

Volvo CE Bedrijfsgeschiedenis

De oorsprong van Volvo CE gaat terug naar 1830. In de volgende 150 jaar is het bedrijf uiteindelijk ontstaan uit Munktell, Bolinder-Munktell, Volvo BM en VME.  Tegenwoordig is Volvo CE actief in 125 landen. Productiefaciliteiten bevinden zich in 11 landen en is het hoofdkantoor gevestigd in Brussel, Belgie en heeft het bedrijf een omzet van $9 miljard.