Search Site

Winterbanden

Winterbanden Wintebanden
Autobanden verliezen hun grip en remvermogen wanneer het kouder wordt dan 7 graden. En dat is om problemen vragen. Winterbanden zorgen er voor dat uw auto ook onder winterse omstandigheden (sneeuw, regen, lagere temperaturen) betrouwbare prestaties blijft leveren.

Zodra de herfst zijn intrede doet, is het juiste moment om te wisselen van zomerbanden naar winterbanden. Enerzijds vanwege de (rij)veiligheid, anderzijds omdat u er dan verzekert van bent dat u snel wordt voorzien van nieuwe winterbanden en /of bandenwissel.

Advies over het kopen van winterbanden of direct een afspraak maken voor een professionele en snelle bandenwissel ?
✔ Bel: 089.65.68.33
✔ Mail: sales@maaslandbanden.be

Wat is een winterband ?

 • Een winterband is een autoband die onder koude- nat- en winterse weeromstandigheden blijft presteren. Een winterband is gemaakt van een zachtere rubbersoort dan een doorsnee gebruiksband (zomerband).

  Een winterband is bedoeld voor rijden bij lagere temperaturen (lager dan 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenaamde lamellen, waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden als sneeuw.

  Om een winterband effectief te laten zijn, moet deze een profieldiepte van minimaal 4 mm hebben. Nieuwe winterbanden worden verkocht met profieldieptes van ca. 9 mm. De zachtere winterband slijt bij zomerse temperaturen een stuk sneller dan de hardere zomerband.

  Labels op winterbanden

  winterbanden zijn voorzien van het Europees bandenlabel met informatie over brandstofverbruik, grip op nat wegdek en geluidsproductie:

  • - Brandstofverbruik: classificatie A is zeer zuinig en G het minst zuinig.
  • - Grip op nat wegdek: Categorie G heeft de langste remweg op nat wegdek, banden in categorie A hebben de kortste remweg op nat wegdek.
  • - Geluidsproductie buiten de auto: 3 Golven betekent dat de geluidsproductie boven de toekomstige EU norm ligt, 2 golven betekent dat de band voldoet aan de toekomstige EU norm, 1 golf betekent dat het geluid 3 dB onder de strengere, toekomstige EU norm blijft.

  M+S banden

  Er bestaan ook de banden met een 'M+S'-logo (Mud & Snow), dit zijn zogeheten Modder en Sneeuw-banden. Deze aanduiding is terug te vinden op all season-banden en 4×4-banden. Dit zijn geen 100% winterbanden, maar met een M+S-/vierseizoenenband mag je door heel Europa rijden onder winterse omstandigheden. In Europa is tot op heden de M+S-band voldoende, al is de 'echte' winterband wel effectiever.

  Bandenwissel van winterbanden op tijd

  Zodra de herfst zijn intrede doet, is het juiste moment om te wisselen van zomerbanden naar winterbanden. Winterbanden bieden betere grip door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Winterbanden zorgen er voor dat uw auto ook ’s winters betrouwbare prestaties levert. Wel dient er rekening gehouden worden met de persoonlijke rijstijl afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Winterbanden zijn beschikbaar in alle bandenmaten, premiummerken en budget- merken. Ook kunnen deze winterbanden deskundig worden gemonteerd op aluminium- en stalen velgen.

  Opslag van zomerbanden

  Waar zomerbanden opslaan er geen plaats thuis is om ze te bewaren? Maaslandbanden beschikt over een eigen bandenhotel met modern rekkensystemen waar uw banden zorgvuldig tot het volgend seizoen bewaard kunnen worden. De combinatie van het gebruik van winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer kan veel veiliger zijn maar ook uw banden doen er veel langer mee.

  Winterbanden verplicht in Duitsland en Oostenrijk

  Gaat u op wintersportvakantie? Houdt er rekening mee dat in Duitsland, Oostenrijk en andere Europese landen winterbanden verplicht zijn:

  • - Duitsland: verplicht bij winterse omstandigheden, geen vaste periode
  • - Oostenrijk: verplicht bij winterse omstandigheden van 01-11 t/m 15-04
  • - Luxemburg: verplicht bij winterse omstandigheden
  • - Zwitserland: aanbevolen onder winterse omstandigheden
  • - Frankrijk: verplicht bij verkeersbord
  • - Tsjechië: winterbanden verplicht van 1 november tot 1 april
  • - Italië: winterbanden verplicht van 15 oktober tot 15 april in bepaalde gebieden
  • - Slowakije: verplicht bij winterse omstandigheden
  • - Koratië: verplicht bij winterse omstandigheden
  • - Slovenië: verplicht bij winterse omstandigheden

  Maak een afspraak

  Er zijn winterbanden voor verschillende omstandigheden. Afhankelijk van uw rijstijl en uw wagen kunnen wij u helpen de juiste winterband  te kiezen.

  Maasland bandencentrale is gevestigd het Industrieterrein Teutelberg te Lanklaar (Dilsen-Stokkem), Limburg, België. Op enkele minuten rijden van ons ligt Maasmechelen Village (Outlet Shopping Center). Uw winterbandenwissel kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een dagje shoppen. Er staat altijd een warme kop koffie voor uw klaar en u kunt op uw gemak in onze ingerichte wachtruimte wachten totdat uw banden gewisseld zijn. Ook bieden wij een groot aantal aanvullende diensten zoals Banden uitlijnen en balanceren.

  Hou er alstublieft rekening mee dat de wachttijd tijdens de winter bandenwissel wat langer kan zijn: door een tijdig gemaakte afspraak vermijdt u een langere wachttijd. Maak direct een afspraak:
  Telefonisch: 089.65.68.33
  e-mail naar: sales@maaslandbanden.be